Historiek

Zaakvoerster Ankie vertelt ...

Ondertussen al meer dan 25 jaar geleden zette ik voor het eerst ‘mijn handen in het haar’. Door een kussen op de grond te leggen kwam ik net aan de wasbak. Mijn bomma Josefine was dan elk weekend weer het ‘slachtoffer’.

Al snel had ik door dat dit mijn droom ging worden: “Ik wil ook kapster worden, zoals mijn mama!”

Meer dan een halve eeuw geleden ging voor mijn moeder haar droom in vervulling. Ze startte haar eigen zaak onder de trap van het destijds bekende ‘Cinema Delux’. Ze haalde haar inspiratie van de filmposters waar Audrey Hepburn en Doris Day op schitterden.

In 1964 verhuisde ze naar Onze-Lieve-Vrouwstraat 42 in Beringen – waar we nu nog altijd zijn – en Kapsalon Hair Alve was geboren.

Samen hebben we – ik zeg ‘we’ omdat ik in een later stadium in de zaak ben gekomen – de zaak uitgebouwd tot wat het nu is: een modern kapsalon met meerdere werknemers. Zoveel jaren later en zoveel ervaring verder, startte ik met enkele medewerkers een 2de kapsalon: Hair Alve in Meldert, Grote baan 53 (vlak tegenover Friesland Campina – voor velen ook gekend als Kruispunt De Zwarte Ring).

Mijn bompa Jan was een schilder, de passie voor kleur en kleurencombinaties heb ik van hem geërfd. Schilderen en tekenen kan ik niet goed, maar zoals mijn ma altijd zegt: “Onze bompa schilderde op doek en ons Ankie in het haar of op het gezicht.” Passie en creativiteit heb ik dus van geen vreemde geërfd.

Door opleidingen te volgen, te krijgen en te geven willen wij ook voor onze kapsters creativiteit & passie op hoog niveau. Voor onze kapsters moet dit ook meer zijn dan enkel een kostwinning. ze moeten liefde hebben voor het vak en voor de klanten.

De Hair Alveekes (zo noem ik ze graag) in Beringen en in Meldert geven jou de laatste nieuwe trends op gebied van kleuren, kniptechnieken, lokken en nog veel meer. Zowel in Beringen als Meldert werken we zonder afspraak. Dus als je een ‘bad Hairday’ hebt, kom je gewoon langs…

Tot binnenkort in Beringen of Meldert…

Ankie & Vera

Ik ben iedereen, en vooral mijn ma, enorm dankbaar voor de geweldige ervaring, kennis en steun die ik meegekregen heb. Ook ben ik enorm trots om te mogen zeggen dat ik door haar ben wie ik ben …
Thanks Make xxx

Thanks aan mijn partner en de kids om me te helpen met ‘mijn droom’.

Onze openingsuren...

Meldert

woe

9:00-18:00

do

9:00-18:00

vrij

9:00-18:00

zat

8:00-16:00*

Beringen

di

9:00-17:00*

woe

9:00-18:00

do

9:00-18:00

vrij

9:00-18:00

zat

8:00-17:00*

* Openingsuren voor Meldert en Beringen kunnen verschillen.

Wij helpen je verder!

Enkel op afspraak!

Van dinsdag* t/m vrijdag:
voor kleuren 2,5 uur voor sluiting,
voor lokken 3 uur voor sluiting.
Voor knippen en/of brushing… 1 uur voor sluiting.

Op zaterdag:
Kleuren en/of lokken tot 12:00, knippen en/of brushen tot 1 uur voor sluiting.

Deze tijden zijn van toepassing wanneer er geen langere wachttijd is dan normaal. / Indien het zeer druk is, kan het zijn dat je zelfs tijdens de openingsuren niet geholpen kan worden. / Wij raden je daarom aan om goed op tijd te komen. Service & advies zijn dan ook heel belangrijk voor ons.

* Openingsuren voor Meldert en Beringen kunnen verschillen.